Det er Tryvann Skisenter AS som eier og driver skianleggene i Oslo. Både Oslo vinterpark og Oslo sommerpark er driftet av Tryvann Skisenter AS. Vinteranlegget til Tryvann Skisenter dekker over 60% av markedet i Oslo og regionen rundt. Oslo vinterpark er et enorm anlegg og måler man det i antall bakker og skiheiser, er det bare tre anlegg i Norge som er større.

 

Om anlegget

Oslo Vinterpark har hele 18 bakker og 11 skiheiser på tilbud til sine besøkende. Anlegget, som ligger bare 25 minutter med bil fra Oslo sentralbanestasjon, besøkes hver sesong av mer enn 250.000 skiglade mennesker. Anlegget byr på skiskole, kafe, restauranter og skiutleie. Her er det også egne bakker bare for de minste, og for de som ikke er videre trygg på ski er det enorme akebakker som innbyr til endeløst med moro i snøen. Med hjelp av anleggets topp moderne tråkkemaskiner, kan man også tilby turer opp til noen av det beste offpiste områdene Sør-Norge har å by på. Alle bakkene i anlegget nyter godt av et enormt flomlysanlegg, som gjør at bakkene holder åpent alle dager til klokken 22.00.

 

Skiskole

Skiskolen ved Oslo vinterpark er beregnet for både store og små. Anleggets instruktører er alle godt erfarne og kan tilby opplæring på både ski og snowboard. Skolen er åpen alle dager anlegget er åpent. Det er ikke noe krav at man bestiller plass på skolen, men i høysesongen og i helger kan det være lurt å bestille plass da kursene ofte blir fulle. Prisen for undervisning varierer ut fra tid på sesongen, men det er altid meget overkommelig priser. Inkludert i prisen er også alt utstyr om man ikke har det selv. Om det er ønskelig kan man også bestille privattimer. Timer som dette må dog alltid avtales på forhånd. Tilbudet om privattimer gjelder også for mer erfarne personer som ønsker å utvikle sine ferdigheter.

 

Langrenn

Som Oslos største vinterpark og lekegrind, har Tryvann Skisenter investert betydelige summer i å anlegge en egen lysløype for alle som foretrekker langrenn fremfor alpint. Løypen er på 7 km og flombelysning er helautomatisk. Flomlys slåes av hver kveld klokken 22.30.

 

Skishop

Ved anleggets egen skishop kan besøkende leie alt av utstyr og klær. Butikken fører også en lang rekke skiutstyr fra anerkjente leverandører. Her finner man alt fra ski og sko til briller, hjelmer, hansker, superundertøy, ryggplater, med mer. Skishopen kan også tilby et eget verksted med miljøvennlig preppemaskin som bruker infrarød varmestråling og Norges beste steinslipemaskin for ski og snowboard.

 

Servering ved Oslo Vinterpark

Ved anlegget finner man tre ulike spisesteder. Alle satser på økologisk, kortreist mat. Tryvann skisenter har gjort et modig valg når de sier at de “støtter en sunn og aktiv livsstil” og Oslo vinterland er en pommes frites fri sone! Et spenstig valg, men med 250.000 besøkende hvert år, er det tydelig at valget går hjem hos de aller fleste. Den økologiske maten er av meget høy kvalitet og er relativt hyggelig priset. Man kan lett mate en familie på to voksne og to barn for under tusenlappen.

 

Samfunnsansvar og medmennesker

Det er ikke bare innenfor servering at Tryvann Skisenter er sin samfunnsrolle bevisst. Ledelsen har et klart mål om at Oslo Vinterpark skal bli CO2 nøytral. De siste 5 årene har selskapet investere store summer i tiltak for å oppnå sine mål. Etter planen skal de være i mål som CO2 nøytral virksomhet innen 2019.

Oslo by har som alle andre storbyer sine problemer og utfordringer. For å lette på trykket og gjøre sin del for lokalsamfunnet, jobber Tryvann Skisenter AS iherdig med flere frivillige organisasjoner, som igjen jobber med barn og unge i stor-Oslo. Sammen sørger de for at alle som ønsker, men ikke har midler, får oppleve gleden av ski og snø hver vinter.