World Rookie Tour (WRT) er den største snowboardserien i verden for ungdom.

Arrangementet er bare åpent for ryttere under 18 år. Det er organisert av Black Yeti srl og patronisert av World Snowboard Federation (WSF). WRT består av 10-12 utvalgte internasjonale arrangementer, inkludert  World Snowboard Federation Tour og TTR World Snowboard Tour. Alle er organisert i samarbeid med National Snowboard Association i de land der arrangementet finner sted. World Rookie Tour samarbeider også med en lang rekke nasjonale og regionale klubber om organisering av lokale snowboardfestivaler og skoler.

Ikke bare en konkurranse

World Rookie Tour er ikke bare en konkurranse. De har en lang rekke andre aktiviteter for å hjelpe rookies utvikle sine snowboardferdigheter. World Rookie Tour er også på plass for å hjelpe alle som ønsker å satse på en karriere innen snowboard. Med seg på alle arrangementer har de eksperter på fotografering og video, profesjonelle utøvere, profesjonelle agenter og representanter for nasjonale og internasjonale forbund. Alle som ønsker informasjon om hvordan man går frem for å satse profesjonelt, er velkommen til å kontakte dem eller delta på et eller flere seminarer og kurs som avholdes samtidig som konkurransen.

Kurs og seminar

I løpet av de tre dagene World Rookie Tour varer, inviteres alle til å delta på kurs og seminarer. Alle arrangementene er gratis og de er åpne for både utøvere og deres foresatte. Seminarene tar blant annet for seg hvordan man skal gå frem for å satse profesjonelt og hva man kan forvente av de nasjonale og internasjonal forbundene. Det å skulle satse profesjonelt er tøffere enn mange kanskje tror og World Rookie Tour er en ypperlig anledning til å få et innblikk i hva det krever og hva det hele går ut på. I tillegg til kurs innen alle de ulike grenene, blir det også kurs i foto og videoproduksjon, samt livredning og generell sikkerhet i bakken.


World Rookie Ranking

World Rookie Rank er en åpen klassifisering for alle under 18 år. Rankingen er utviklet av World Snowboard Federation (WSF) i samarbeid med TTR World Snowboard Tour. Alle nasjonale forbund kan søke om at deres arrangementer blir en del av World Rookie Rank. Det eneste som kreves er at arrangementet følger de konkurransereglene som er satt av World Snowboard Federation.   

 

World Rookie Champion

Etter tre dager med konkurranser under World Rookie Tour, vil den endelige vinneren bli tildelt den høythengende tittelen World Rookie Champion. Vinneren vil bli tilbudt en unik mulighet til å komme tett på verdenen av profesjonell snowboarding. Vinneren inviteres til en egen profesjonell fotoshoot med International Photo Shooting og deres ferdigheter i bakken vil bli festet til film av Pirate Movie Production. Freeride Filming Trip vil også ta med vinneren til et internasjonalt snowboardarrangement et eller annet sted i verden.

 

World Rookie Finals

Etter at World Rookie Tour er over, vil alle World Rookie Champions bli invitert til å delta på World Rookie Tour Finals. Arrangementet avholdes hvert år i Kaprun, Østerrike i slutten av april. Alle vinnere får betalt opphold og reise inkludert en foresatt.

Hvordan kvalifisere seg til World Rookie Tour

– Ryttere, både gutter og jenter, må være under 18 år.
– Bare ryttere fra WSF medlemsland kan delta.
– Alle ryttere må gjennom to kvalifiseringsrunder som arrangeres av deres nasjonale forbund.

– De 20 best guttene og jentene får delta under World Rookie Tour i sitt hjemland.

Norske vinnere

Siden World Rookie Tour startet i 2006, har en rekke nordmenn fått plass i WSF World Rookie Champions Hall of Fame. Både Sven Thorgren, Emil Andre Ulsletten, Fridtjof Tischendorf, Ulstein Isak, Mons Røisland, og Isak Ulstein har alle fått plass blant alle de andre stjernene. Faktisk er det bare 3 år der en nordmann ikke har vunnet et eller flere renn.