Oslo Vinterfestival arrangeres hvert år ved Tryvann Vinterpark. Bak arrangementet står Tryvann Vinterpark AS. Selskapet har alltid utvist et stort samfunnsansvar og det vises godt i deres arbeid for å gjøre selskapet totalt CO2 nøytralt, et arbeid de regner med å være i mål med innen utgangen av 2019. I tillegg til sitt engasjement for miljøet, gjør Tryvann Vinterpark sitt også for å ta vare på alle sine besøkendes helse. Mange ble sjokkert da selskapet for snart fem år siden opplyste at Tryvann Vinterpark skulle bli en pommes frites fri sone. Alle serveringssteder ved anlegget skulle gå over til å servere utelukkende økologisk mat. Reaksjonene lot ikke vente på seg og mange mente avgjørelsen var feil og galskap. Fem år senere er det klart at styret i Tryvann Vinterpark AS gjorde helt rett. Antall besøkende til anlegget er stabilt og stigende. Spørreundersøkelser gjennomført av selskapet viser også at mer enn 93% av de besøkende som har benyttet seg av anleggets serveringssteder, er meget fornøyd med maten som er på tilbud. Det må kunne kalles en vinn-vinn-situasjon.

 

Økologisk mat under Oslo Vinterfestival

Avgjørelsen om å servere økologisk mat ved Tryvann Vinterpark, er naturlig videreført under det årlige arrangementet Oslo Vinterfestival. Med slagordet «Livskvalitet gjennom aktivitet og naturlig kosthold» gjør festivalen og ledelsen en formidabel jobb med å informere både barna og deres foreldre om hvor viktig et sunt kosthold er. I tillegg får alle muligheten til å prøve ut en lang rekke økologiske matretter. For mange er det første gang de smaker mat som dette og en rekke leverandører har merket en klar økning i salg etter å ha deltatt på Oslo Vinterfestival.

 

The Arctic Challenge og Burton Mountain Festival

Med seg på laget har Tryvann Vinterpark fått The Arctic Challenge, som blant annet står bak den 100% økologiske festivalen Burton Mountain Festival, som arrangeres en rekke steder i Norge hver vinter. Sammen har de satt sammen en meny og fått med seg en rekke leverandører av økologisk mat. Oslo Vinterfestival har som mål at de innen 2020, i likhet med Burton Mountain Festival, skal være 100% økologisk. De er på god vei og i 2016 mottok festivalen Debios gullmerke for mer enn 90% økologisk matservering. Oikos – Økologisk Norge er en medlemsorganisasjon for alle som har interesse for økologisk mat, produkter, økologisk landbruk, miljø og helse. De er en av Oslo Vinterfestivals største samarbeidspartnere og de gjør en formidabel jobb i løpet av festivalen. De er tilstede med flere stands og mange ansatte som mer enn gjerne svarer på alle de spørsmål de besøkende måtte ha angående økologisk mat og jordbruk. I tillegg gir de alle besøkende mulighet til å lage sin egen økologiske smoothie, ved hjelp av sykkelkraft.

 

Økologisk mat og idrett

Selv om det er ski, snø og moro som står i fokus under Oslo Vinterfestival, ønsker arrangøren å benytte anledningen til å sette fokus på økologisk mat, dyrevelferd og miljø, i tillegg til friluftsaktiviteter. Det er et klart mål for arrangøren og alle samarbeidspartnere at alle besøkende, og da spesielt de yngste, øker sin kunnskap om miljø, natur, dyrevelferd og egen helse. Ved å kombinere alle disse alvorlige temaene med moro og friluftsaktiviteter ønsker de å gi de besøkende noe mer enn bare en fin dag ute i friluft. Dette er en ypperlig mulighet for barn og unge som ønsker å lære seg mer om idrett og kosthold. Selv om mye av informasjonen er rettet mot den yngre garde, er det gode muligheter også for de voksne til å lære mer om økologisk mat og et sunt kosthold. Alle leverandørene som deltar stiller med en lang rekke gratis informasjon og hefter med gode oppskrifter på ulike økologiske matretter.