Oslo vinterfestival er et familiearrangement som er åpent for alle. Festivalen er gratis for alle deltakere og det eneste man må betale for er heiskort. Det er om man ønsker å delta på noen av konkurransene som avholdes i en av bakkene. Om man ønsker å delta på ake- eller langrennskonkurranse, er det helt gratis. Alle heiskort koster det samme som de ville gjort en vanlig helg og man kan kjøpe kort for bare en dag eller for begge dagene festivalen varer. Kjøper man kort for to dager, sparer man 30%.

 

Gratis morro for hele familien

Oslo Vinterfestival inviterer til gratis vinterlek for hele familien. Festivalen er den eneste av sitt slag i Norge som inkluderer absolutt alle vintergrenene, i tillegg til uoffisielle konkuranser som rattkjelkeløp, rompebrett, snøballkrig, snømannkonkuranse, med mer.

 

Noe for alle

I løpet av de to dagene Oslo vinterfestival pågår, vil det bli avholdt mer enn 50 ulike konkurranser. Nesten alle grener har egne aldersklasser slik at alle kan delta på rettferdig grunnlag. For de aller minste er det egen akekonkurranse hvor mor, far eller søsken kan hjelpe dem ned bakken. For de litt større, er det konkurranser både i alpine grener og langrenn. Det er også et eget langrennsløp med pulk. Her kan alle med små barn delta i klassen enkel- og dobbelbulk. Tryvann Vinterpark, som står bak Oslo vinterfestival, mener det når de sier festivalen har noe for alle. Her er også egne konkurranser for alle som stiller med et handikapp. Arrangøren stiller med spesialtilpasset akebrett og rattkjelker, som gjør at også de med handikapp kan delta. Transport ordnes med snøscooter. Personer med handikapp kan også delta i langrennsløp med pulk.

 

Grener det konkurreres i under Oslo Vinterfestival

Rattkjelke 1-3 år
Rattkjelke 4-7 år
Rattkjelke 8-12 år
Rattkjelke 13- 100 år
Egen klasse for alle med handikapp

 

Rompebrett

Klasser for fire til syv år, åtte til tolv år og tretten til hundre år.

 

Alpint

Slalåm, utfor og super G. Klasser fra fem år og oppover.

 

Langrenn

Sprint, 2.5 km, 5 Km, 10 Km, 3 mil, pulk og dobbelpulk. Egne klasser for barn, ungdom, voksen og handikappede.

 

Snowboard

I løpet av festivalen blir det konkurranser i downhill, slalåm, freestyle, halfpipe og hopp. Alle med klasser for barn, ungdom og voksne.

De profesjonelle

Oslo vinterpark har selvsagt ikke glemt de profesjonelle. Norge er en stor nasjon innen vintersport og flere av verdens beste konkurrerer med det norske flagget på brystet. Under Oslo Vinterfestival er det flere av Norges største stjerner som stiller på startstreken i en rekke konkurranser. Festivalen er ment å være gøy for alle og selv de profesjonelle trenger en fridag med litt morro. Derfor inviterer Oslo Vinterfestival dem til å delta på en rekke meget uhøytidelige konkurranser, som ofte ligger langt utenom deres ekspertise. Under flere av konkurransene vil de profesjonelle trenge hjelp fra en eller flere av publikum. Så her er det gode sjanser til å komme nært på et av sine store idoler.

 

Skole

Oslo Vinterfestival har, og skal alltid ha, fokus på all den moro man kan ha utendørs på vinterstid, men når man først har samlet mange tusen skiglade amatører og profesjonelle på et og samme sted, kan man ikke la muligheten gå fra en. Dermed blir det skole for både barn og unge innen snowboard, langrenn og alpint. Alle med kursledere man vanligvis ser på TV mens de konkurrerer mot resten av verdenseliten. Dette er en sjanse man ikke får ofte, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Hvem av Norges topputøvere som kommer til å delta under Oslo Vinterfestival, er vanskelig å si. Det kommer ofte an på hvilke profesjonelle konkurranser som avholdes samtidig, men de siste 10 årene har det alltid vært åtte til tolv store navn som har funnet tid i sin travle hverdag.